Brieven

Check out anytime you like

Stéphane Alonso en Marloes de Koning vergelijken de positie van Griekenland met een lied van de Eagles: „de eurozone is als Hotel California, je kunt wel inchecken, maar nooit meer weg”. You can check out anytime you like, but you can never leave, zingen de Eagles, en zo is het.

Pechtold en Van Reybrouck

Eerste lezing goud waard

Met mijn slaperige kop pakte ik NRC van de mat (27/6) en las: „David Van Reybrouck en Alexander Pechtold: irritante oude mannen met angst voor het volk.” Als het over Alexander Pechtold gaat: helemaal eens. Maar dan lees ik wat beter: „Alexander Pechtold over irritante oude mannen en angst voor het volk.” Lang geleden dat ik mijn zaterdagochtend met zo’n schaterlach kon beginnen. Bedankt NRC.

Has Ketelaars

Politieactie tijdens Tour

Politie stelt zich wat aan

Duidelijk, redacteur Steenhuis houdt niet van wielrennen en Mart Smeets (27/6). Ik ook niet. Maar om die afkeer te gebruiken om de overtrokken actie van de politie op de Erasmusbrug te legitimeren, past niet bij het niveau van uw krant. Net als vele Nederlanders hebben de agenten een aantal jaren geen loonsverhoging gehad. De koopkracht is amper aangetast, ze ondergaan een organisatiewijziging en de onderhandelingen duren hun wat te lang. De meesten ondergaan zulke zaken zonder protest en met minder inspraak dan de agenten.

J.J. Kwaak

Vrouwenvoetbal

Zeker geen trage Middag

Fabian van der Poll noemde middenvelder Tessel Middag (Ajax) traag. Dat etiket is niet juist: zij passeert haar tegenstander doorgaans met gemak en snelheid.

Frank Oudolf

Correcties en aanvullingen

Mister Motley

In Nederlandse kunstbladen: inventief (24/6, p. C9) stond dat Mister Motley twee jaar geleden niet meer verscheen. Het kunstblad is daarna in afgeslankte vorm voortgezet als webmagazine (mistermotley.nl).

    • Willem Blok
    • Has Ketelaars
    • J.J. Kwaak
    • Frank Oudolf