Zang met interpunctie

De internationaal vermaarde dj/producer Applescal, pseudoniem van de Nederlander Pascal Terstappen (27), maakt niet alleen muziek, maar stimuleert ook het Nederlands elektronisch product. Zo heeft hij een eigen label, Atomnation, waarop onder meer het duo Weval debuteerde. De meeste tracks op zijn nieuwe cd For hebben een kabbelende sfeer, opgebouwd uit meditatieve elementen, met morsecode-achtige percussie, waar een synthetische zweem overheen hangt. Een enkele zangstem komt langs, bijvoorbeeld in ‘Overseas’ en ‘Japanese bubbles’. Die fluisterende vocalen werden ‘opgeknipt’ en krijgen zo het effect van interpunctie. Dit mooi uitgekristalliseerde For is eerder dromerig dan dansbaar. Maar een nummer als ‘For lovers’ heeft een schuifelende beat, die live flink kan worden opgeschroefd.