Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Hockey

Michael van Praag niet meer in de race voor toppositie bij FIFA

KNVB-voorzitter Michael van Praag stelt zich niet voor de tweede keer verkiesbaar voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA. De 67-jarige bestuurder zei dit gisteren nadat hij benoemd werd als vicevoorzitter van de Europese voetbalunie UEFA. Hij is daarmee een van de vijf vicepresidenten in het hoofdbestuur van de UEFA. Van Praag is sinds 2009 bestuurslid van de Europese voetbalunie. Van Praag voerde eerder dit jaar campagne om Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. Ruim een week voor de verkiezing trok hij zich terug als kandidaat. (ANP)