Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Algemeen

Twee managers Uber opgepakt in Frankrijk

Foto AFP

Twee managers van taxi-app Uber zijn gisteren aangehouden in Frankrijk. Ze worden ondervraagd over ‘illegale activiteiten’ die betrekking hebben op de omstreden ritjesdienst Uberpop, waarbij chauffeurs zonder vergunning worden gekoppeld aan betalende passagiers.

De Franse autoriteiten zijn gefrustreerd dat Uber niet dezelfde belastingen en sociale premies betaalt als reguliere taxibedrijven. Vorige week vonden in Frankrijk grote demonstraties plaats tegen Uber. Uber zegt Uberpop te blijven aanbieden tot een uitspraak van de hoogste Franse rechtbank. Het Franse OM onderzoekt of en in hoeverre de praktijken van Uberpop rechtmatig zijn.