Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Van Praag brengt FIFA-komedie

Theatermaker Tom de Ket gaat een zwarte komedie schrijven en regisseren over de FIFA en Sepp Blatter. De voorstelling wordt geproduceerd door Janke Dekker en Michael van Praag, opmerkelijk omdat Van Praag tot mei tegenkandidaat was van Blatter in de verkiezingen voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond. De Ket, een van de makers van De Verleiders, reconstueert in het stuk, dat in 2016 in de theaters komt, de drie tumultueuze dagen voor de herverkiezing van Blatter in mei. (NRC)