Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Sportsokken

Foto Kiri Pruntel / HKU
Foto Kiri Pruntel / HKU

Sokken hebben de vreemde gewoonte kwijt te raken in de was. Of het nu al in de wasmand gebeurt, bij het sorteren op kleur, of pas in de machine, vroeg of laat verdwijnt er één, en zit je met die ander.

Voor dat probleem bieden ook de sokken op deze foto geen oplossing, hoewel het wel lastiger zal zijn deze aan elkaar genaaide exemplaren kwijt te raken. Net als degene met wie je ze samen aantrekt, trouwens.

En daar gaat het fotograaf Kiri Pruntel om, die met deze foto, die deel uitmaakt van een groter project, afstudeert aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht. Pruntel onderzoekt met haar fotografie hoe kwetsbaar menselijk contact nog is, in een tijd waarin we meer bezig zijn met onze technologische snufjes dan met elkaar. „Hoe kunnen we opnieuw contact met elkaar leren maken?” vraagt Pruntel zich af.

Dat wil ze graag vastleggen door situaties te bedenken waarin mensen, ontegenzeggelijk, ouderwets menselijk contact met elkaar hebben.

Meer werk van de studenten van de HKU kun je bekijken op in-other-words.info