Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Klashorst ‘misbruikt procesrecht’

De Amsterdamse kunstenaar Peter Klashorst maakt misbruik van procesrecht, aldus de rechtbank Amsterdam, omdat hij dezelfde zaak tegen zijn voormalig management wil voeren die hij eerder al in hoger beroep verloren had. Hij komt niet met nieuwe feiten en dus heeft de rechtbank Amsterdam zijn zaak afgewezen. Klashorst eiste van zijn voormalig management opgave van de kunstwerken die zij nog van hem hebben en hij eiste 50.000 euro als voorschot op een nog te vorderen bedrag. (NRC)