Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Dino S. krijgt voorarrest zodat hij niet vrijkomt

Dino S., een van de hoofdverdachten in het Passageproces, het proces rond een reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld, komt voorlopig niet vrij. De rechter in Amsterdam heeft hem voorarrest opgelegd.

S. zit een gevangenisstraf van zes jaar uit vanwege drugsdelicten. Die straf eindigt in juni volgend jaar, dan komt hij in aanmerking voor proefverlof. Maar volgens de rechter bestaat het gevaar dat S. dan zal vluchten of zelfs nieuwe moorden zal beramen. Bij zijn aanhouding in 2010 had hij valse paspoorten op zak. S. werd eerder vrijgesproken voor de opdracht tot de liquidaties van Thomas van der Bijl en Kees Houtman, maar er is veel belastend materiaal over hem bijgekomen.