Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Nederlandse voetballer Janse genoemd bij Italiaanse affaire

Jens Janse wordt door de Italiaanse justitie genoemd in een groot onderzoek naar matchfixing in het voetbal. De Nederlandse verdediger (28) van onder meer Willem II en NAC Breda speelt voor Ternana in de Serie B. Janse ontkent tegenover Voetbal International dat hij betrokken is geweest bij omkoping. „Het is totale onzin en ik bekijk met mijn advocaat welke stappen ik kan nemen”, reageerde hij. Het Italiaanse onderzoek is vooral gericht op competitiegenoot Catania, waar de voorzitter toegaf vijf duels te hebben omgekocht om degradatie te voorkomen, waaronder het duel met Ternana. (NRC)