Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Ober

Tijdens een familieweekend gaan we bowlen. De leuke, onzekere ober die ons ontvangt werkt nog maar net bij de bowlingbaan. Hij krijgt van de manager ter plekke instructies over het plannen van de banen, het invoeren in de computer, het bestellen van de drankjes et cetera.

Als we goed en wel zijn begonnen komt hij de drankjes opnemen. Onze kleinzoon van vijf jaar bestelt warme chocomel. Even later komt de jonge ober de bestellingen brengen. Als hij de chocomel neerzet zeg ik (bedoeld voor mijn kleinzoon): „Wat zeg je dan?”

De ober kijkt verschrikt op en zegt:

„Oh sorry, alsjeblieft.”

Anneke Houben-Kateman