Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Legervliegtuig stort neer in woonwijk in Indonesische stad Medan - 38 doden

Mensen kijken naar de plek waar het toestel is neergestort.
Mensen kijken naar de plek waar het toestel is neergestort. AFP / Muhammad Zulfan

Een Indonesisch legervliegtuig met minstens twaalf mensen aan boord is neergestort in een woonwijk in Medan, de derde grootste stad van het land. Er zijn tot nu toe 38 doden, meldt persbureau AFP.

Een lokaal radiostation, El Shinta, meldt dat het vliegtuig op huizen is gevallen. Op de Indonesische televisie zijn beelden te zien van een vliegtuig dat in vlammen opgaat. Reddingsdiensten zijn onderweg.

Het vliegtuig vertrok van het vliegveld van Medan. Het is niet bekend hoeveel passagiers er in totaal aan boord van het vliegtuig waren.

Tweede crash in tien jaar in medan

Het is de tweede keer in tien jaar tijd dat een vliegtuig crashte in een buurt in Medan. In september 2005 crashte een Boeing 737 van Mandela Airlines, kort nadat het toestel opsteeg, in een drukke woonwijk. Er kwamen 143 mensen om, dertig van hen op de grond. In Medan wonen 3,4 miljoen mensen. Alleen in Jakarta en Surubaya wonen meer mensen.

Medan: