Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

KNVB in gesprek met zaakwaarnemer Blind

Danny Blind in functie als assistent van het Nederlands Elftal tijdens de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Letland. Zijn zaakwerknemer Jansen voert vandaag een gesprek met de KNVB over zijn promotie als bondscoach van Oranje.
Danny Blind in functie als assistent van het Nederlands Elftal tijdens de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Letland. Zijn zaakwerknemer Jansen voert vandaag een gesprek met de KNVB over zijn promotie als bondscoach van Oranje. Foto ANP/ Vincent Jannink

De KNVB praat vandaag met Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Danny Blind over zijn promotie als bondscoach van het Nederlands Elftal. Gisteravond maakte de voetbalbond bekend dat het contract met Guus Hiddink per 1 juli wordt beëindigd.

De huidig assistent is een jaar eerder dan gepland hoofdverantwoordelijk voor Oranje. Over de inhoud van het contract en de invulling van de technische staf moet nog gesproken worden. Blind werkte sinds 2012 als assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands Elftal, na het het WK bleef hij dezelfde functie bekleden onder Guus Hiddink.

Onduidelijk persbericht

Door een onduidelijk persbericht van de KNVB was er twijfel of Danny Blind zou doorschuiven in de hiërarchie van het Nederlands Elftal. De voetbalbond meldde gisteravond in haar verklaring: “over de invulling van de ontstane vacature beraadt de KNVB zich”.

Een vreemde formulering aangezien de 53-jarige Zeeuw tot het einde van het EK van 2016 onder Hiddink zou werken en daarna gepromoveerd zou worden als bondscoach. Volgens Jansen is er van twijfel geen sprake, het gesprek met de KNVB gaat over de functie van bondscoach. Blind is momenteel op vakantie en laat de onderhandelingen met de voetbalbond voorlopig over aan zijn zaakwaarnemer.

Nog op zoek naar assistent van Oranje

De bond moet nog op zoek naar een nieuwe assistent-trainer, naast Ruud van Nistelrooij. De KNVB heeft daarvoor al een lijstje met mogelijke kandidaten.

Blind zit op 3 september voor het eerst als bondscoach op de bank tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen IJsland. Het Nederlands elftal gaat drie dagen later in Konya op bezoek bij Turkije.