Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

The Truth about Personality

In The Truth About Personality, uit de BBC-reeks Horizon, staat de vraag centraal hoe persoonlijkheid ontstaat en of het mogelijk is deze aan te passen. Een van de belangrijkste persoonlijkheidskenmerken is het optimistisch of pessimistisch ingesteld zijn. Maar hoe kan dit objectief gemeten worden? De Britse journalist Michael Mosley speelt voor proefkonijn en laat een team van psychologen zijn gevoelens aflezen op basis van zijn gezicht en hartslag. Ook laat hij zijn DNA analyseren om te zien of hij vatbaar is voor depressies.