Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Grieks

Ik lees de berichten over de crisis rondom Griekenland en probeer te begrijpen wat de laatste ontwikkelingen betekenen voor de economie en voor Europa. Er wordt geschermd met deadlines waarop er iets afgesproken moet zijn, omdat anders de gevolgen niet meer te overzien zijn. Maar die deadlines verstrijken steeds weer. Als ik met een zucht de krant weg leg, zie ik mijn zoon in de tuin zitten, zich overduidelijk geen enkele zorgen makend over het laatste proefwerk Grieks dat hij vandaag moet maken. Op mijn vraag of hij daar niet iets voor moet doen, antwoordt hij uiterst relaxed: „Grieks? Wordt toch uitgesteld.”