Haase wint op Wimbledon, maar nu wacht titelfavoriet Murray

Robin Haase plaatst zich voor de tweede ronde op Wimbledon.
Robin Haase plaatst zich voor de tweede ronde op Wimbledon. Foto EPA / Sean Dempsey

Robin Haase heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon. De Nederlander won vandaag zijn partij van de uit Colombia afkomstige Alejandro Falla met 6-2, 3-6, 6-4, 6-2. Het is de vierde keer in zijn loopbaan dat Haase zich plaatst voor de tweede ronde van het Engelse grandslamtoernooi.

Haase had het in de tweede set vooral moeilijk op de eerste service van de nummer 130 van de wereld, die in een gelijkwaardig duel goed partij bood. Falla maakte net wat meer fouten, terwijl Haase sterker was in zijn returns. Haase was echter vooral veel scherper als hij een breekkans kreeg. Van de acht kansen pakte hij er zes.

Titelfavoriet Murray

Spannend wordt het voor Haase in de tweede ronde, omdat hij dan te maken krijgt met titelfavoriet Andy Murray. De Brit, die tevens publieksfavoriet is, won in 2013 het thuistoernooi van Wimbledon.

Twitter avatar Wimbledon Wimbledon Next up for Andy Murray is world No.73 Robin Haase, who just dispatched of Alejandro Falla in four sets #Wimbledon http://t.co/cFZRYyg5xv

Bertens en Sijsling onderuit

Eerder vandaag verloren Kiki Bertens en Igor Sijsling allebei en zijn daarmee uitgeschakeld op Wimbledon. Ze kwamen niet verder dan de eerste ronde.