Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Griekse regering vraagt om nieuw steunpakket

Toeristen bezoeken de Akropolis van Athene.
Toeristen bezoeken de Akropolis van Athene. Foto AFP / Louisa Gouliamaki.

De Griekse regering wil een nieuw tweejarig steunpakket om de financiële behoeften van het land volledig af te dekken. Dat heeft Tsipras zojuist bekend gemaakt, schrijft persbureau Reuters.

In het nieuwste voorstel vraagt Tsipras de eurolanden om nog twee jaar lang geld bij te passen. Dat geld zou moeten komen uit het ESM, een permanente geldpot waarmee Europa noodlijdende lidstaten kan redden.

Ook wil Tsipras dat de Griekse schuld wordt geherstructureerd. Griekenland blijft aan de onderhandelingstafel en zal tot het laatste moment in gesprek blijven over een schuldendeal, zo meldt het kantoor van de Griekse premier.

Eurogroep opnieuw bijeen

Het gerucht ging eerder vandaag al, maar minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA) bevestigt het nu ook: de eurogroep komt vanavond opnieuw bijeen voor een noodoverleg. De eurogroep beraadt zich om 19.00 uur telefonisch over het verzoek van Griekenland voor een nieuw steunpakket.

Twitter avatar J_Dijsselbloem Jeroen Dijsselbloem Extraordinary Eurogroup teleconference tonight 19:00 Brussels time to discuss official request of Greek government received this afternoon
Lees ook:Op nrc.nl houden we het laatste nieuws elke dag in de gaten met een liveblog. Die van vandaag vind je hier: LIVE: Griekenland stuurt nieuw voorstel naar Brussel - wil nieuw programma