Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Toen zij van Rotterdam vertrokken

Documentaire uit 2010 waarin Michiel van Erp inzoomt op de gekte die ontstaat bij het gastheerschap van de Tour de France . Verschillende Rotterdammers die bijdroegen aan het organiseren van het ‘Grand Départ’ in 2010 komen aan het woord. Voormalig burgemeester Opstelten, vrijwilligers, ge-meentewerkers en een tolk: allen hebben zij te maken met de strenge eisen van de Tourorganisatie. Toen zij van Rotterdam vertrokken is actueel en interessant met het oog op de naderende start van de Tour in Utrecht.