Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Oorlog

Nowhere to Call Home

In Nowhere to Call Home: A Tibetan in Beijing nemen we een kijkje in de wereld van Tibetanen die voor de keus staan hun traditionele manier van leven voort te zetten of naar de stad te vertrekken om een betere toekomst op te bouwen. Zanta, weduwe en moeder van een zevenjarige zoon, komt uit een van de vele afgelegen bergdorpjes in Tibet en vlucht voor haar schoonvader naar de buitenwijken van Beijing. Geplaagd door vooroordelen en discriminatie leidt ze daar een marginaal bestaan. Het politieke conflict tussen China en Tibet krijgt een menselijk gezicht.