Economie

Dit is vandaag belangrijk

Griekenland heeft tot middernacht om 1,6 miljard euro af te betalen aan het IMF. Het is nu dus écht spannend. Wat als de euro een drachme wordt? Dit kun je als ondernemer doen om je voor te bereiden.

Hij heeft helemaal niet zelf zijn ontslag aangeboden. Sterker nog, formeel is hij nog steeds in dienst van de NS. Timo Huges, de gevallen president-directeur van het spoorbedrijf, laat aan NRC voor het eerst zijn kant van het verhaal horen.

Het wordt tropisch warm de komende dagen, verwacht het KNMI. En daar profiteren deze ondernemers van.

Poldernieuws

Verzekeraar Achmea is boos op verzekeraar Promovendum vanwege misleidende reclame, schrijft De Telegraaf.

Toezichthouders DNB en AFM weten niet goed hoe ze boetes moeten uitdelen, aldus het Financieele Dagblad.

Investeerder Frank Botman hoeft collega Marcel Boekhoorn definitief niet te compenseren voor geleden verliezen, bericht de Volkskrant.

While you were sleeping… in the US

Microsoft helpt Uber zelfstandiger worden van investeerder en concurrent Google, meldt The Verge.

SpaceX staat onder hoge druk om de ontploffing van hun raket te onderzoeken. Volgens Quartz staat zeven miljard dollar op het spel.

De in maart aangekondigde fusie tussen H.J. Heinz Company en de Kraft Foods Group is bijna rond. De stoelendans kan dus beginnen, schrijft The Wall Street Journal.

While you were sleeping… in Asia

Op vakantie in Duitsland stop je binnenkort in een stukje China. De Chinese Investment Corporation wil de tankstations van Tank & Rast overnemen, meldt The Wall Street Journal.

China wil onderzoeken of een vrijhandelsakkoord met de EU haalbaar is, bericht de Financial Times.

Bandenmaker Pirelli hoopt dat na een Chinese overname de kansen in Azië zich vanzelf voordoen, schrijft de Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.