Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Eduardo Vargas schiet Chili met een sublieme uithaal naar finale in eigen land

Foto AFP

Chili heeft door de 2-1 zege op Peru als eerste de finale van de Copa América bereikt. Aan de hand van Eduardo Vargas ploeterde het gastland zich naar zijn derde finale ooit op het Zuid-Amerikaanse voetbaltoernooi. De spits zette Chili in de eerste helft op 1-0. Na de eigen goal van zijn ploeggenoot Gary Medel (1-1), vuurde hij van afstand raak. Vannacht wordt duidelijk of Argentinië of Paraguay de tegenstander wordt. (NRC)