Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

ME grijpt in bij protest rond dood Henriquez

Foto ANP
Foto ANP

De ME heeft ingegrepen bij een betoging in Den Haag naar aanleiding van de dood van de Arubaan Mitch Henriquez. De demonstranten zouden met stenen en vlaggen gegooid hebben. Henriquez overleed zaterdag na een confrontatie met de politie, waar beelden van opdoken. Volgens het OM werd hij opgepakt omdat hij riep dat hij een wapen had. Hij verzette zich daarbij. Henriquez overleed zondag. Hij zou op weg naar het ziekenhuis onwel zijn geworden, maar die lezing moest het OM terugnemen, omdat dit niet vaststond. Op beelden was te zien dat er ook al iets met hem aan de hand was voordat hij in de auto werd gezet.