Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Tennis

Bertens en Sijsling in eerste ronde Wimbledon uitgeschakeld

Kiki Bertens.
Kiki Bertens. Fotot AFP / Leon Neal

Kiki Bertens en Igor Sijsling zijn allebei uitgeschakeld op Wimbledon. De Nederlanders kwamen niet verder dan de eerste ronde van het Engelse grandslamtoernooi.

Bertens werd al in 35 minuten uitgeschakeld. Ze had niets in te brengen tegen titelverdedigster Petra Kvitová en verloor met: 1-6, 0-6. Sijsling ging in het hoofdtoernooi onderuit tegen de Amerikaan Sam Querrey met: 5-7, 3-6, 4-6.

Dat Bertens, nummer 108 van de wereld, het zwaar zou gaan krijgen tegen Kvitova, was al bekend en binnen zeventien minuten had de 25-jarige Tsjechische titelverdedigster de eerste set al binnen. Bertens won in de eerste set alleen haar tweede servicegame, maar verder dan de 3-1-tussenstand die dat opleverde kwam de speelster uit Wateringen niet.

Kvitová hoefde zich gedurende de partij niet bovenmatig in te spannen, omdat Bertens de ene na de andere fout maakte. In de vierde game wist Bertens geen punt te maken en in haar eigen servicegame daarna pakte ze slechts één puntje.

Openingsronde

Sijsling kwam vorige jaar ook al niet verder dan de openingsronde van Wimbledon. De nummer 170 van de wereld, ging tegen het einde van de eerste set steeds minder goed spelen: hij sloeg minder winners, maakte meer onnodige fouten en serveerde niet geweldig.

Bertens nog wel in dubbelspel

Bertens speelt nog wel in het dubbelspel samen met de Amerikaanse Alison Riske en neemt het op tegen het als vijfde geplaatste koppel Spears en Kops-Jones. Wanneer deze wedstrijd wordt gespeeld is nog niet bekend.