Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Eerste verdachten na aanslag Tunesië gearresteerd

De autoriteiten in Tunesië hebben een groep mensen opgepakt die ervan worden verdacht de dader van de aanslag in badplaats Sousse te hebben geholpen. De Tunesische minister van Binnenlandse Zaken gaf geen verdere details. Er wordt nog onderzocht of de man training heeft gehad in buurland Libië.

De Tunesische minister van Binnenlandse Zaken Minister Najem Gharsalli vertelde het nieuws op een persconferentie waarbij ook Britse, Franse en Duitse ministers aanwezig waren.

Vrijdag opende de 23-jarige Seifeddine Rezgui met zijn kalasjnikov het vuur op badgasten in Sousse. 38 mensen kwamen om het leven, onder wie naar alle waarschijnlijkheid dertig Britten. Ook een Ier, Belg en Duitser kwamen om. 36 andere strandgangers raakten gewond.

Het onderzoek naar de aanslag in Tunesië wordt voor de Britten het grootste in de recente geschiedenis. Groot-Brittannië zet meer dan 600 mensen in om de moorden te onderzoeken. Zaterdag hebben 380 medewerkers op vliegvelden de 27 vluchten met terugkerende toeristen opgevangen en bevraagd om informatie te verzamelen. De Britten zijn op zoek naar foto’s en video’s van voor de aanslag om een zo compleet mogelijk beeld te hebben van wat er gebeurd is, schrijft de BBC.

Lees ook de reportage van onze journalist Marcel Haenen ter plaatse in Sousse: Rouwen op een vrijwel leeg strand.