Media

Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media vandaag?

De Griekse bom die afging

Natuurlijk zijn er heel erg veel belangrijke verhalen over Griekenland vandaag in alle Nederlandse media. Een van de meest inzichtelijke is wellicht de reconstructie in de Volkskrant over hoe het optimisme van begin vorige week, toen gedacht werd dat een akkoord tussen Griekenland en de internationale schuldeisers aanstaande was, plots omsloeg.

Alsof er een bom in de kamer werd gegooid. Zo beschrijft een betrokken onderhandelaar het gevoel toen de Grieken op last van hun regering zich zaterdagavond terugtrokken uit de onderhandelingen.

Een akkoord leek niet onhaalbaar. Eerder in de week hadden de Grieken een plan ingediend om te bezuinigen en hervormen waar nog aan geschaafd moest worden, volgens de schuldeisers maar waar zeker potentie in zat.

Groot wildpark veel later klaar dan gedacht

Wildlands in Emmen, een enorme nieuwe dierentuin, is veel later klaar dan de bedoeling is. Bouwbedrijf VolkerWessels kan onmogelijk het hele park voor de deadline van eind oktober afkrijgen, bericht het Financieele Dagblad op basis van een rapport van onderzoeksbureau ABC Nova.

Alle verloven zijn ingetrokken en VolkerWessels werkt nu ook in de weekenden door om zo veel mogelijk gereed te krijgen. Maar het is uitgesloten dat Nortica, een van de klimaatzones van het park, op tijd af is. Er zijn logistieke tegenslagen en de planten zijn te traag geplant. Ook zijn er problemen met de waterzuivering.

Met een waarde van 200 miljoen euro is Wildlands het grootste bouwproject van Noord-Nederland op dit moment, meldt het FD.

Met die arbeidsmarkt komt het in Nederland wel goed

Nederland is klaar voor de toekomst. Die nogal boude stelling betrekt Paul d’Arcy, senior vicepresident van Indeed, volgens de Telegraaf de grootste internationale vacaturesite.

Amsterdam is geen grote stad, maar is wel enorm populair bij buitenlandse werknemers. En in de toekomst zullen bedrijven zich vestigen waar werknemers zich op hun gemak voelen, denkt de Amerikaan d’Arcy.

Vooral hogeropgeleiden, met name ict’ers, zullen in trek zijn, denkt d’Arcy. Lageropgegeleiden hebben een probleem. Het ontbreekt hen aan de “juiste skills’, volgens de Telegraaf, om goed werk te vinden.