Economie

Dit is vandaag belangrijk

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Vandaag gaat het (weer) over Griekenland. Want alles wat er gebeurt, roept vragen op: kan een land ook failliet gaan? En ook belangrijk: kan ik nog eilandhoppen deze zomer?

Ben jij een goede baas voor je zzp’ers? Dit zijn de belangrijkste eisen die ze hebben, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg dat NRC Q als eerste mocht inzien.

Wat heeft datingapp Tinder binnenkort gemeen met reviewsites Expedia en TripAdvisor? Een beursgang, als het aan eigenaar en mediatycoon Barry Diller ligt. Swipe naar rechts voor een aandelenemissie.

Poldernieuws

Als je één Griekenlandstuk leest in andere Nederlandse media, laat het dan de reconstructie in de Volkskrant zijn over hoe het optimisme van begin vorige week radicaal omsloeg.

Weer een bouwproject met problemen. Dierentuin Wildlands in Emmen loopt grote vertraging op, meldt het Financieele Dagblad.

In Nederland liggen de banen in de toekomst voor het oprapen, aldus vacaturesite Indeed in de Telegraaf.

While you were sleeping… in the US

CEO Paula Schneider heeft haar handen vol met het redden van kledingmerk American Apparel. Maar is zij al te laat, vraagt Quartz zich af.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie maakt zich op voor een golf aan overnames en fusies van verzekeraars, meldt The Wall Street Journal.

Techcrunch geeft startups tips om geïnteresseerde investeerders niet af te schrikken.

While you were sleeping… in Asia

Terwijl het Europese economische prestigeproject wankelt, is de Aziatische Infrastructuur- en Investeringsbank vanaf vandaag een feit, meldt de Nikkei Asian Review.

AirAsia wordt door analisten verdacht van sjoemelen met de cijfers, schrijft de Financial Times.

Heineken als oliebedrijf? Klinkt gek, maar dat is precies waar de Filippijnse brouwer San Miguel mee bezig is, bericht The Wall Street Journal.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.