Huffington Post begint tv-zender

Een van de bekendste weblogs ter wereld is binnenkort ook een televisiezender: The Huffington Post lanceert nog dit jaar een 24 uurs-zender met onder meer live programma’s, nieuwsuitzendingen, documentaires en eigen series. De nieuwe tv-zender gaat HuffPost 24 heten, meldt het Amerikaanse vakblad The Hollywood Reporter.

The Huffington Post wil aanzienlijk meer geld investeren in de productie van speelfilm en televisieprogramma’s, vertelde oprichter en hoofdredacteur Arianna Huffington aan het vakblad. „Het produceren van video’s die je kan bekijken on demand, op internet of via de mobiel, is een heel hoge prioriteit voor ons.”

Volgens Huffington wil het bedrijf voor 50 procent actief zijn in video en voor 50 procent in tekst. The Huffington Post schrijft over serieus nieuws en achtergronden, maar meldt ook roddels over beroemdheden en nieuws over amusement. Deels geschreven door betaalde redacteuren, deels door bekende vrienden van hoofdredacteur Arianna Huffington.

HuffPost 24, dat onder meer te zien zal zijn via de eigen site maar ook via apps en via on demand-diensten, zal onder meer Amerikaans en internationaal nieuws bieden, alsmede eigen series, documentaires en korte video’s. De zender begint eind 2015.

The Huffington Post begon ruim twee jaar geleden met online televisie onder de noemer HuffPost Live. De site maakte onder meer een video-interview met de Amerikaanse president Obama.