Verdachte bekent onthoofding

De verdachte van de aanslag vrijdag bij een chemiebedrijf in het Franse Saint-Quentin-Fallavier heeft bekend dat hij zijn chef na een arbeidsconflict heeft vermoord en daarna onthoofd. De 35-jarige Yassin Salhi zei dat hij verward is geraakt door problemen op zijn werk en in zijn gezin. Inmiddels is gebleken dat Salhi ook een morbide ‘selfie’ maakte bij het hoofd van het slachtoffer. Hij zou het via WhatsApp aan een Canadees telefoonnummer hebben verstuurd, waarschijnlijk naar iemand die zich in Syrië bevond. De politie zoekt naar de ontvanger van de foto. Salhi bekende dat hij alleen handelde. Het was zijn bedoeling de fabriek waar hij werkte op te blazen. Ook verklaarde de man dat hij geen banden heeft met IS. Zijn vrouw en zus werden de afgelopen dagen verhoord. Zij zijn inmiddels vrijgelaten.