‘Een dode, en gewonde kinderen bij busongeluk in België’

In België is zondagmorgen op de A18 (E40) ter hoogte van Middelkerke een bus gekanteld met Britse kinderen aan boord. Daarbij zijn 36 gewonden gevallen, meldden Belgische media.

In de bus zaten 34 kinderen, zes volwassenen en de chauffeur. Volgens persbureau Belga zijn de kinderen, veelal minderjarigen, uit de bus bevrijd en eraf gekomen met “lichte verwondingen”. De buschauffeur zit nog altijd bekneld. De een begeleider, die naast hem zat, heeft de klap niet overleefd:

Twitter avatar HansVDD Hans Vandendriessche Bij het ongeval met een Britse bus in Middelkerke viel één dodelijk slachtoffer, bevestigt burgemeester Janna Rommel-Opstaele #Belga

Volgens verschillende media is de bus tegen een pijler van een brug gebotst en vervolgens omgevallen. Het Laatste Nieuws meldt dat het even voor 10.00 uur mis ging. Er zou een kleine brand zijn uitgebroken in een motorcompartiment, schrijft De Morgen. Hulpdiensten zijn ter plaatse.

De E40 is in de richting van Jabeke volledig versperd en het verkeer wordt aangeraden de omgeving te mijden, laat het Verkeerscentrum Vlaanderen weten.

Twitter avatar verkeerscentrum Verkeerscentrum Update #E40 In Middelkerke blijft de snelweg nog versperd richting Jabbeke. Volg omleidingen vanuit Frankrijk: http://t.co/mO7TujhNx9