In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week: dansers in de metro van Berlijn, paarden op een traditioneel Spaanse festival, een explosie op een filmset en gebed in een Bengaalse moskee.
Met veel ceremonieel wordt op 23 juni de Belgische koning Filip in Beijing ontvangen.
AP / Ng Han Guan
Een vluchteling hangt onder een vrachtwagen en probeert vanuit Calais het Kanaal over te steken.
AP / Thibault Camus
Bengaalse moslims bidden gedurende de Ramadan in de Baitul Mukarram-moskee in Dhaka.
AP / A.M. Ahad
In de Burundese hoofdstad Bujumbura zijn donderdag 200 studenten de Amerikaanse ambassade binnengedrongen op zoek naar een toevluchtsoord. De studenten kampeerden sinds eind april voor de ambassade nadat ze waren verjaagd van hun campus bij het begin van de betogingen tegen president Pierre Nkurunziza.
AFP / Marco Longari
Rechercheurs van de Franse politie dragen spandoeken en vlaggen met Arabische teksten weg van de plaats van de terreuractie vrijdag bij een chemiebedrijf bij Saint-Quentin-Fallavier, in de buurt van de Franse stad Lyon.
EPA
Lichtgevende festivalgangers op Glastonbury Festival nabij Pilton in het Engelse Somerset.
AFP / Oli Scarff
Tientallen migranten aan boord van het Belgische schip Godetia nadat ze zijn gered in de Middellandse Zee, vlak voor de Libische kust.
AP / Gregorio Borgia
De 26-jarige stuntman Daniel Bargueno Morilla vliegt door de lucht na een explosie op de filmset van Gernika, van regisseur Koldo Serra, in Guernica, Spanje.
Reuters / Vincent West
Hindoe-priester Arumugam Paskaran en zijn volgelingen verzamelen onder een brug in de Duitse stad Hamm, op 22 juni.
EPA / Ina Fassbender
Rond de regio van Kashmir rees het peil van verschillende rivieren tot gevaarlijke hoogte. Een man brengt een kindje in veiligheid nadat het water een sloppenwijk kwam.
EPA / Farooq Khan
Een migrant slaapt onder een stuk zeil langs de snelweg op weg naar Calais. De treinen en ferry service van Calais naar Groot-Brittannië waren niet in werking wegens stakingen. Honderden reizigers en vrachtwagens aan beide zijden van het Kanaal strandden daardoor.
AP / Thibault Camus
Een Pakistaanse vrijwilliger stopt in een mortuarium in Karachi de identificatiepapieren op de lichamen van slachtoffers die zijn overleden door de hittegolf met temperaturen van 45 graden Celsius. Zeker 122 mensen kwamen om.
AFP / Rizwan Tabassum
Toeschouwers met een gezichtsmasker van de Britse koningin Elizabeth II staan langs de kant terwijl de koningin een rondvaart maakt in Berlijn.
EPA / Kay Nietfield
Een rodeorijder bidt voor de start van de competitie tijdens de 62ste Wainwright Stampede rodeo in Wainwright, Alberta, Canada.
AFP / Maddie Meyer
Even een selfie nemen. Onder een brug aan de Han-rivier in Seoul, Zuid-Korea.
Reuters / Kim Hong-Ji
Joanna Jedrzejczyk (links) vecht in Berlijn met Jessica Pennei om de titel voor strawweight bij de vrouwen. Jedrzejczyk won en sloeg Pennei K.O.
AP / Axel Schmidt
Rouwenden tijdens de begrafenis van Mohammad Hamidi, Hasan Ghafari en Ali Amrai, drie leden van de Iraanse Revolutionaire Garde die volgens Iran tijdens gevechten werden gedood door IS in Syrië.
AFP / Atta Kenare
Twee Peruanen verkleed als Inca-dienaars dragen een vicuña tijdens de jaarlijkse 'Chaccu' in het Pampa Galeras Nationaal Reservaat in Ayacucho. Tijdens dit ritueel worden de ooit voormalig bedreigde dieren die horen tot de kameel-achtigen verzameld en geschoren.
AP / Sebastian Castañeda
Dansers van de Friedrichstadt-Palast revue poseren tijdens een fotoshoot op het perron van de metro in Berlijn. De show 'the Wyld' die het gezelschap momenteel opvoert is met ruim 10 miljoen euro is de duurste show ooit in de 95-jarige geschiedenis van de revue.
Reuters / Hannibal Hanschke
Paarden tijdens het traditionele Spaanse festival 'Saca de Yeguas' in Huelva. Deze 511-jaar oude traditie waarbij duizenden wilde paarden de Donana moerassen verlaten, markeert het begin van de jaarlijkse paardenmarkt.
EPA / Rafa Alcaide
De Armeense politie gaat demonstranten, die een centrale weg in de hoofdstad Jerevan blokkeren, te lijf met waterkanonnen. De demonstranten protesteren tegen verhoging van de energieprijzen.
AP / Narek Aleksanyan
Leden van de Afghaanse veiligheidstroepen bij het lichaam van een dode Talibaanstrijder in Kabul. Een zelfmoordenaar en zes gewapende mannen vielen maandag het Afghaanse parlement aan. Daarbij vielen 19 gewonden.
Reuters / Omar Sobhani