Aantal gewonden brand Taiwan opgelopen tot ruim 500

De politie onderzoekt het terrein na de brand gisteren in het Waterpark.
De politie onderzoekt het terrein na de brand gisteren in het Waterpark. Foto AP/Taiwan Out

Het aantal gewonden door de brand in een waterpark in Taiwan is opgelopen tot ruim 500. Zeker 183 slachtoffers zouden zwaargewond zijn. Acht mensen verkeren in kritieke toestand.

De burgemeester van New Taipei City, Eric Chu, beloofde op een persconferentie een grondig onderzoek naar de oorzaak van de explosie. De politie zou onderzoek doen naar vijf mensen, onder wie de organisatoren van het feest en technici.

De brand was gisteravond ontstaan op een podium na een stofexplosie. Het vuur verspreidde zich snel over het pretpark in de stad New Taipei City. Lokale media meldden dat er een ‘kleurfeest’ aan de gang was, waarbij feestgangers werden bedolven onder kleurenpoeder. Waarschijnlijk vatte een van de poederbommen vlam.

Op het feest waren volgens lokale media zeker 10.000 mensen afgekomen. Doordat er veel poeder in de lucht hing, konden mensen slecht zien waar de nooduitgang was. Veel bezoekers hadden bovendien badkleding aan, waardoor hun huid werd blootgesteld aan het vuur.