Weer

Na een paar iets warmere dagen loopt de temperatuur dit weekend weer een klein beetje terug tot rond de 21 graden. Na het weekend zien we echter weer een snel stijgende lijn in de temperatuur met uiteindelijk in de loop van de week zomerse tot lokaal tropische temperaturen.

Met een matige tot aan zee soms vrij krachtige westelijke wind wordt zaterdag weer even een zuchtje minder warme lucht bij ons aangevoerd. Het wordt 18 tot 22 graden. De dag begint met eerst nog wat wolkenvelden en lokaal een bui, maar in de loop van de dag wordt het overal droog, met steeds vaker zon. Ook zondag trekken er af en toe wolkenvelden over het land en in het noorden en noordwesten kan daar opnieuw een bui uit vallen. Elders blijft het droog met ’s middags ook weer iets hogere temperaturen, tussen 20 graden aan zee en 23 graden in Limburg.

Na het weekend komen landinwaarts de eerste zomerse waarden alweer in zicht en later in de week volgen ook de kustregio’s. Het blijft dan ook overal droog met regelmatig zonneschijn.