Via het Gelderse zand naar goud op Hofvijver

Het zand op de Dam komt uit De Steeg. Net als dat op (ja, op) de Hofvijver, in Rotterdam en in Apeldoorn, de vier locaties van het wereldkampioenschap beachvolleybal. In weerwil van de naam is strandzand niet geschikt voor strandvolleybal (schelpjes, kroonkurken, ijsstokjes – om van het grotere spul maar te zwijgen). Dus komt het basismateriaal uit een dorp aan de IJssel, zo onthulde Omroep Gelderland. Dat zand werd in Canada gekeurd. Afgaande op de ontspannen houding van Robert Meeuwsen (27) en Alexander Brouwer (25), hier in een van de WK-trainingsbakken, is andersom supervolleybalzand wél heel geschikt voor strandactiviteiten.

De mannen die zich twee jaar geleden verrassend naar de wereldtitel sloegen, zijn inmiddels nummer één van de wereld en dus het te kloppen duo van het evenement. Zaterdag treden ze in Rotterdam aan voor hun eerste poulewedstrijd, een week later lonkt de finale in het speciaal op de Hofvijverpontons aangelegde stadion. Dat biedt natuurlijk mogelijkheden om na de zege met een vreugdeduik al dat dubbelgekeurde kriebelzand van zich af te spoelen.