Team Brunel wint laatste havenrace in Volvo Ocean Race

De boot van Team Brunel vaart voorafgaand aan de wedstrijd de haven van Göteborg in.
De boot van Team Brunel vaart voorafgaand aan de wedstrijd de haven van Göteborg in. Foto: EPA / Bjorn Larsson Rosvall

Het schip van het Nederlandse Team Brunel heeft vandaag in het Zweedse Göteburg de laatste havenrace in de Volvo Ocean Race gewonnen. Het team onder leiding van schipper Bouwe Bekker liet nummer twee Team SCA anderhalve minuut achter zich.

Voor het eindklassement maakt de overwinning van Team Brunel geen verschil, de Nederlandse boot eindigt in de Volvo Ocean Race als tweede. Team Abu Dhabi Ocean Racing van schipper Ian Walker wist voor de aankomst in Göteborg al dat het niet meer ingehaald kon worden.

Voor Team Brunel was het niet de eerste overwinning. Eerder won de boot etappes van Newport naar Lissabon en van Kaapstad naar Abu Dhabi.

De boot van Team Brunel maakte onderweg naar Göteborg vorige week een pitstop in Scheveningen.