Ruim 220 gewonden door brand in Taiwanees waterpark

Concertbezoekers brengen een van de gewonden in veiligheid
Concertbezoekers brengen een van de gewonden in veiligheid Foto: Central News Agency / ANP

Bij een brand in een waterpark bij de Taiwanese hoofdstad Taipei zijn vandaag 221 bezoekers gewond geraakt, waarvan 83 ernstig. Dat meldt persbureau AP. Bij een podium brak brand uit op het moment dat er zo’n duizend parkbezoekers naar een optreden stonden te kijken.

Volgens lokale media was de brand relatief snel onder controle. Op beelden van kort na de brand is te zien hoe gewonden worden afgevoerd in rubberen opblaasbootjes die als brancard worden gebruikt.

Gekleurd poeder ontvlamt in de lucht

In een video (let op: beelden kunnen als schokkend worden ervaren) is te zien hoe een gekleurd poeder de lucht in wordt geschoten en in de lucht vlam vat. Volgens lokale media was er een kleurfeest gaande in het waterpark; het kleurpoeder zou bij een van de acts horen.

De brand vond plaats in het waterpark Formosa Fun Coast.