Lucinda Brand wint NK wielrennen vrouwen

Lucinda Brand is vandaag voor de tweede keer in haar loopbaan Nederlands kampioen wielrennen geworden bij de vrouwen. De 25-jarige renster van Rabo-Liv sprong vier kilometer voor de finish weg uit een grote kopgroep. Mede omdat de achtervolging daar niet op gang kwam, was Brand na 144 kilometer koers de eerste die over de streep kwam in Emmen.

Lucinda Brand juicht terwijl ze over de finish rijdt in Emmen
Lucinda Brand juicht terwijl ze over de finish rijdt in Emmen Foto: ANP / Remko de Waal

Lucinda Brand heeft vandaag voor de tweede keer in haar loopbaan Nederlands het Nederlands kampioenschap wielrennen bij de vrouwen gewonnen. De 25-jarige renster van Rabo-Liv sprong vier kilometer voor de finish weg uit een grote kopgroep. Mede omdat de achtervolging daar niet op gang kwam, was Brand na 144 kilometer koers de eerste die over de streep kwam in Emmen.

Amy Pieters (Shimano) eindigde als tweede, Annemiek van Vleuten (Bigla) werd derde.

Brand won ook al in 2013. Vorig jaar werd ze tweede achter Iris Slappendel. Viervoudig winnaar Marianne Vos ontbrak dit jaar wegens een blessure.
“Het was wachten of demarreren”, zei Brand na afloop tegen de NOS.

“Ik koos voor het laatste en toen was het alles of niets. Gelukkig werd het alles. Ik keek een paar keer om, maar pas op het laatste rechte stuk wist ik dat het gat groot genoeg was.”

Vorig jaar werd Brand na een ontsnapping nog op de valreep ingelopen. (ANP)