Frankrijk laat een van de verdachten van terreuraanslag vrij

De Franse politie houdt de wacht bij de fabriek in Saint-Quentin.
De Franse politie houdt de wacht bij de fabriek in Saint-Quentin. Foto EPA / Sebastien Nogier

Een van de verdachten van de aanslag in Frankrijk is vandaag weer vrijgelaten door de Franse politie. Tegen hem wordt geen zaak begonnen, zo liet een woordvoerder van de Franse politie aan persbureau AP weten. De vermoedelijke moordenaar en zijn vrouw en zus blijven wel vastzitten, aldus de zegsvrouw.

De vier verdachten werden gisteren kort na de aanslag op de fabriek in de buurt van Lyon gearresteerd. Hoofdverdachte is de 35-jarige Yassin Sahli, een getrouwde vader van drie kinderen en een bekende van de inlichtingendienst DGSE. Hij heeft sinds zijn arrestatie nog niets gezegd tegen de recherche.

Nog geen motief gevonden

Sahli zou gisteren door de omheining van de fabriek – een bedrijf voor industrieel gas en chemische producten – zijn gereden in een poging het pand op te blazen. Dat mislukte, maar hij bracht wel enkele gasflessen tot ontploffing. Ook onthoofde hij een man, waarna hij hoofd aan een hek hing.

Een motief voor zijn daad is nog niet bekend, zo laat de woordvoerder van de Franse politie weten. Ook heeft de politie nog geen banden tussen Sahli en buitenlandse jihadisten kunnen vinden. Naast de hoofdverdachte arresteerde de politie gister ook de zus en vrouw van Sahli. Zij blijven voorlopig vastzitten.