Net gemist, 27/6

KIJKEN
Wat Satudarah – One Blood
Tijd 80 minuten

Op de leren jassen van de leden van de motorclub Satudarah staat: no contact. Wie zich daar niet aan houdt, wordt flink aangepakt, zoveel is duidelijk na de openingsscène van de documentaire Satudarah – One Blood. Tijdens een bijeenkomst met een aantal clubleden en de president moet Jack van het chapter ‘El Gitano’ naar voren komen. Twee clubleden planten hun vuist in zijn kaak. Met een bloedende mond staat hij op. Ja, deze docu zou je eens moeten kijken.

KIJKEN
Wat De Bond tegen vloeken
Tijd 50 minuten
Voor het eerst in haar bijna honderdjarige bestaan laat de Bond tegen vloeken zich uitgebreid volgen. De Bond probeert zich te vernieuwen, maar dat gaat niet erg gemakkelijk. Het beeldmerk – de rode papegaai – is overboord gezet en in plaats van het bestrijden van godslastering probeert de bond nu ‘respectvol’ taalgebruik te stimuleren. Retegoeie docu!

LEZEN
Wat The Talented Mr. Khater
Tijd 49 minuten

De Amerikaanse Callie Quinn boekt na haar studie Geografie in Texas een ticket naar Chili. Op 4 maart 2011 vertrekt ze naar de hoofdstad Santiago, vastbesloten om een nieuw land en een onbekende cultuur te leren kennen. Maar dat pakt, dankzij haar Libanese huisgenoot, heel anders uit. Geweldige longread van Texas Monthly over hoe huisgenoten een internationale oplichter ontmaskeren.

LEZEN
Wat Prison Born
Tijd 28 minuten

De Amerikaanse Alyssa Mayer is vier maanden zwanger als ze wordt opgepakt en de cel in moet. Tijdschrift The Atlantic beschrijft aan de hand van haar verhaal een actuele vraag in Amerika: wat doen we met kinderen die worden geboren in de gevangenis? Maken we speciale plekken waar ze kunnen opgroeien, achter gesloten deuren?