Passagiers cruiseschip komen om bij vliegtuigcrash in Alaska

De Westerdam, een cruiseschip van de Holland-Amerika Lijn, ligt aan de kade van Ketchikan, Alaska.
De Westerdam, een cruiseschip van de Holland-Amerika Lijn, ligt aan de kade van Ketchikan, Alaska. Foto AP / Taylor Balkom

In de Amerikaanse staat Alaska is gisteravond een vliegtuigje neergestort met passagiers van een cruiseschip van de Holland America Line. Het toestel vloog gisteravond tegen een berg aan, meldt persbureau Reuters. Alle negen inzittenden kwamen om.

Aan boord zaten acht mensen die op het cruiseschip MS Westerdam verbleven, een schip dat vaart onder Nederlandse vlag. Over de identiteit van slachtoffers is nog niets bekendgemaakt. Ook de oorzaak van de crash is nog onduidelijk.

De passagiers waren een dag op excursie en vlogen met een watervliegtuig over het natuurgebied de ‘Misty Fjorden’. Het toestel stortte neer vlak bij Ella Lake, zo’n 30 kilometer ten noordoosten van Ketchikan.

“Er is niets dat ik kan zeggen dat de pijn en het overweldigende gevoel van verlies kan verzachten”, zei Marcus Sessoms van Promech Air, aanbieder van de excursies.

Zodra er meer bekend is over de identiteit van de slachtoffers en de oorzaak van het ongeluk wordt dit bericht bijgewerkt.