Opinie

Me so horney (dat was ik)

Rolinde Hoorntje spot trends en tipt. Deze week: is de hit ‘Drank & Drugs’ echt zo erg? Erger dan ‘Me So Horney’? Misschien valt het wel mee.

Ik was acht toen er voor het eerst een nummer uitkwam waar ik acuut opgewonden van werd. ‘Me so horney’ was te zien op MTV en als je na elven keek, zag je dames die felgekleurde tanga’s tot hun oksels hadden opgetrokken. Ze kreunden op een geheimzinnige manier terwijl ze als een kudde robben op elkaar lagen langs het zwembad. Wat me vooral fascineerde was de styling: het armdikke nekgoud dat zich als boa constrictors rond de jaren-tachtigrappers worstelde en de hoge witte gympen. En er was een catchy baslijntje dat voelde als een oneindige deining. „Suck – suck – sucky - sucky”, zongen de dames en „Oh, me so horney”. Dat laatste vooral. En dat ging natuurlijk over mij. Hoorntje – Horney, de link was snel gelegd.

De nummer-1-hit werd verboden door de rechter in Florida, een medewerker van een platenwinkel werd succesvol vervolgd voor ‘obsceen gedrag’ na het verkopen van de plaat aan een 14-jarige.

Daarbij verbleekt het verzet tegen ‘Drank & Drugs’ van Ronnie Flex (23) en Lil’Kleine (21). ‘Drank & Drugs’ is ook een nummer waar ik acuut opgewonden van werd. Alles klopt aan die clip. De doffe dreunende drums die doen denken aan vroeger. Het fuck-you-gevoel dat spreekt uit de tekst, het domme boomgehump en de nineties woonwagenkampstyling. Alle jongens zijn verliefd op Prins-actrice Olivia Lonsdale sinds ze haar in dat tijgertrainingspak hebben gezien. En het is zo vet aangedikt dat het absurd is. Het is camp.

Voor wie onder een steen gelegen heeft, de nieuwe nummer 1 van de Top 40 gaat als volgt: ‘Als je bitch wil chillen, is het geen probleem / Dan ga ik erheen, ik kom niet alleen / Want ik heb drank en drugs / Ik heb drank en drugs’.

Het nummer is de 4 miljoen YouTube views inmiddels gepasseerd. Lees: ook kinderen zijn op de hoogte. Sterker nog, het hele schoolplein zoemt ‘drank en drugs’. Twitteraars klagen over moeilijke vragen aan de ontbijttafel. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) heeft gereageerd. Er verscheen een gecensureerde versie voor de radio en Giel Beelen maakte een kinderversie met chips en cola. Arjen Lubach fotoshopte frisdrankbekers en broodtrommels met ‘Drank’ en ‘Drugs’. En toen was de hysterie compleet.

„‘Drank & Drugs’ draagt een anti-ideologie uit van vernedering en neerslachtigheid”, schreef Boris van Meurs in de Volkskrant. Lil’Kleine en/of Ronnie moesten uitleg geven bij EditieNL, 101.TV en het Kinderjournaal. Een pedagoog bij Editie.nl verklaarde dat drank en drugs zo als normaal werden gezien.

En daar gaat het fout. Volwassenen bekijken het kinderbrein met een volwassen blik. Ze leggen verbindingen die een kind nog niet maakt.

‘Me So horney’ leidde er niet toe dat ik mijn onderbroek tot onder mijn oksels optrok. Het leidde er ook niet toe dat ik ging experimenteren met foute jongens uit de buurt. Wel verplichtte ik mijn moeder tot het kopen van afschuwelijk lelijke hoge witte L.A. Gears met een matje van gevlochten zuurstokroze en gifgroene veters. Daarop paradeerde ik over het schoolplein terwijl ik „Suck- suck-sucky-sucky” zong.

Alle foute jongens renden er snel vandoor.