Kim Polling pakt goud op EK judo in Bakoe

De Nederlandse judoka Kim Polling (in het wit) werk de Duitse Szaundra Diedrich (in het blauw) tijdens de halve finale op de mat.
De Nederlandse judoka Kim Polling (in het wit) werk de Duitse Szaundra Diedrich (in het blauw) tijdens de halve finale op de mat. Foto EPA / ROBERT GHEMENT

Judoka Kim Polling heeft vandaag op de Europese Spelen in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe in de finale goud gepakt in de klasse tot 70 kilo. De Spelen gelden tevens als EK. De 24-jarige Polling versloeg op ippon de Duitse Laura Vargas Koch.

Dat meldt persdienst ANP. Polling werd twee keer eerder Europees judokampioene. Vorig jaar won ze de EK-finale binnen acht seconden van dezelfde Vargas Koch. Eerder vandaag besloot Polling binnen een minuut de halve finale tegen de Duitse Szaundra Diedrich:

Twitter avatar kimpolling Kim Polling Wauw, wat een dag. Rond 17.00 uur Nederlandse tijd sta ik voor het derde opeenvolgende jaar in de finale van het EK! https://t.co/jauPxcH3Rz

De finalewedstrijd nam ditmaal 1 minuut en 34 seconden in beslag. Vargas Koch had al een straf gekregen toen Polling haar in de houdgreep nam. Door die twintig seconden vol te houden, won ze op ippon.

De overwinning van Polling is opmerkelijk, omdat de Groningse judoka een heftig seizoen achter de rug heeft. Een tijdlang overwoog ze zelfs te stoppen. In augustus wist ze op het WK judo in Rusland geen podiumplaats te pakken.