Kijken: Obama zingt Amazing Grace in Charleston

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag weer laten zien dat hij niet alleen een begenadigd spreker is, maar ook goed kan zingen. Op de begrafenis van dominee Clementa Pickney, die vorige week in zijn kerk in Charleston werd doodgeschoten, zette Obama de hymne Amazing Grace in.

Obama zingt op de begrafenis van dominee Clementa Pickney uit Charleston
Obama zingt op de begrafenis van dominee Clementa Pickney uit Charleston Screenshot YouTube

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag weer laten zien dat hij niet alleen een begenadigd spreker is, maar ook goed kan zingen. Op de begrafenis van dominee Clementa Pickney, de voorganger die vorige week met nog acht anderen in een kerk in Charleston werd doodgeschoten, zette Obama de hymne Amazing Grace in.

Even daarvoor had Obama een gepassioneerde speech gegeven waarin hij het heden en verleden van racisme in Amerika aanhaalde; van de slavernij tot het meer recente onderkennen van gelijke rechten voor Amerikaanse minderheden.

Ook veroordeelde de president het voeren van de Confederate Flag, de vlag die historisch verbonden is met de Amerikaanse slavernij. Er is sinds de schietpartij in Charleston veel discussie over het voeren van de vlag.

“Door die vlag neer te halen, laten we Gods genade zien. Ik denk niet dat God wil dat we het daarbij laten.”

Lees ook:De reportage van Amerika-correspondent Guus Valk: Verzet tegen symbool van slavernij (€)