Mediacampagne #SummerInSyria: geen zon, wel puin en bombardementen

Het verzoek van het Syrische staatspersbureau SANA om vrolijke foto’s van de zomer in Syrië te twitteren, is niet in de bedoelde opzet geslaagd. Uit Syrië verschenen geen stralende foto’s, maar Twitter stroomde vol met beelden van kapotte huizen, gewonde mensen en bombarderende straaljagers.

Het verzoek van het Syrische staatspersbureau SANA om vrolijke foto’s van de zomer in Syrië te twitteren, is niet in de bedoelde opzet geslaagd. 

De oorspronkelijke tweet:

Uit Syrië verschenen geen stralende foto’s. Twitter stroomde vol met foto’s van kapotte huizen, gewonde mensen en bombarderende straaljagers. De inmiddels vier jaar durende oorlog kostte meer dan 220.000 mensen het leven en een groot deel van de Syrische bevolking is op de vlucht. Het afgelopen jaar werd het strijdtoneel in Syrië steeds complexer toen de Islamitische Staat (IS) in het machtsvacuüm dook en een zelfbenoemde staat stichtte. 

Een greep uit de tweets:
 

Amerika

Ook de Amerikaanse ambassade in Syrië, die gestopt is met haar werk vanuit Damascus, twitterde een foto voor de campagne. Volgens de Verenigde Naties heeft Syrië meerdere keren vaatbommen gebruikt. Iets wat president Assad altijd ten stelligste ontkend heeft in interviews.

Leven in Damascus

In bepaalde delen van de hoofdstad Damascus gaat het ‘gewone leven’ door. Een boodschap die SANA graag aan haar 15.000 volgers wil meegeven. Dit waren bijvoorbeeld de activiteiten die gisteravond plaatsvonden in Damascus en havenplaats Tartous.