Alle Nederlanders ongedeerd bij aanslagen Tunesië

Veiligheidstroepen in de lobby van het Imperial Hotel, waar toeristen worden opgevangen.
Veiligheidstroepen in de lobby van het Imperial Hotel, waar toeristen worden opgevangen. Foto: AFP Photo / Fethi Belaid

Onder de doden van de terreuraanslagen in Tunesië zijn geen Nederlanders. Ook zijn er geen berichten over Nederlandse gewonden. Dat bevestigt een woordvoerder van alarmcentrale SOS International tegenover NRC. De zes Nederlandse toeristen die via reisorganisatie Arke in hotel Imperial Marhaba zaten, zijn volgens moederbedrijf TUI ongedeerd.

Naast de zes Nederlanders in het getroffen hotel heeft TUI, de moedermaatschappij van Arke, nog 78 andere Nederlanders gehuisvest in Sousse. De gasten zijn verspreid over zeven hotels in de badplaats. De reisorganisatie laat weten dat er voor zover bij hen bekend geen Nederlanders onder de doden zijn

Vluchten naar Tunesië geschrapt

TUI schrapt tot en met 4 juli alle vluchten naar Tunesië. Dat bevestigt een woordvoerder van de organisatie. Morgen gaat een leeg vliegtuig van Nederland naar Tunesië, dat is bedoeld om de 183 Nederlanders die voor morgen een ticket hadden terug naar Nederland te halen.

Er wordt volgens de woordvoerder bij TUI nog gesproken over het mogelijk repatriëren van vakantiegangers die naar huis willen. Eerder vandaag liet Corendon al weten dat al hun Nederlandse gasten in veiligheid zijn.

Slachtoffers van zes nationaliteiten

Bij de aanslagen vielen tot op heden 28 doden en 36 gewonden. De dodelijke slachtoffers zijn volgens het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken van zes nationaliteiten. Volgens het Tunesische ministerie van Gezondheid gaat het in ieder geval om Belgen, Duitsers en Britten. Volgens Tunesische media zouden er ook Franse en Russische slachtoffers zijn gevallen.