Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Grootste Jheronimus Bosch-expositie in Den Bosch

Het Noordbrabants Museum in Den Bosch brengt vanaf 13 februari een uitgebreid eerbetoon aan de beroemdste kunstenaar die de Brabantse stad heeft voortgebracht: Jheronimus Bosch (circa 1450-1516). Met naar verwachting twintig schilderijen en negentien tekeningen is het de grootste overzichtstentoonstelling ooit rond de kunstschilder. Het Noordbrabants Museum krijgt kunstwerken te leen, in het kader van het Jheronimus Bosch 500 jaar, van vooraanstaande collega’s als het Prado in Madrid, het Metropolitan Museum in New York, het Louvre in Parijs en de Gallerie dell’Accademia in Venetië. Daaronder schilderijen als Het narrenschip en De keisnijding (beide ca 1494). (NRC)