Sport

Weg met e-mail, hier is Slack

Foto AP

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Het gaat goed met Slack. De zakelijke chat-app die volgens The New York Times
e-mail doet verdwijnen, heeft 1,1 miljoen gebruikers waarvan er 300.000 betalen, meldt Quartz. 

Slack groeit enorm, zeker in de zakenwereld. De startup bestaat pas een jaar en haalt al een omzet van 25 miljoen dollar (22 miljoen euro). Verwacht wordt dat de app in 2019 23 miljard dollar (20 miljard euro) omzet zal draaien.

Via de app kun je groeps- en privégesprekken met collega’s voeren. Ook kun je er allerlei (betaalde) extra’s mee, zoals documenten uitwisselen en antwoorden dicteren. Nog nooit van Slack gehoord? Op de site staat een aanstekelijke promotievideo.

Waar werken Millennials het liefst?

Zingeving en innovatie. Dat zoeken Millennials in een toekomstige werkgever, blijkt uit onderzoek van Universum. Meer dan 240.000 business-, engineering- en IT-studenten beantwoordden vragen over hun ideale werkgever.

Universum voert het onderzoek jaarlijks uit. En Google is geen verrassende winnaar. Het bedrijf staat al jaren op één. Wel opvallend is de stijgende populariteit van voedings- en verzorgingsmiddelenproducenten. Nestle, L’Oreal, Unilever, The Coca-Cola Company en PepsiCo staan ook in de top. Andere bedrijven die het goed doen bij Millennials zijn Goldman Sachs, KPMG, Microsoft, Apple. BMW Group en General Electric.

Schermafbeelding 2015-06-24 om 19.22.38

Kevin Troy, hoofd van Universum, licht het onderzoek toe.

“Vijftien jaar geleden zouden studenten nooit gezegd hebben dat ze in een omgeving willen werken waar mensen tot middernacht op kantoor zitten, maar wel gratis maaltijden krijgen. Google en veel andere Silicon Valley-bedrijven hebben die cultuur gecreëerd en dat is waar Millennials voor gaan.”

Naar je werk op je Ford-fiets

Ford is klaar voor een nieuwe stap. Het autobedrijf kondigt een fiets aan die trilt als je rechtsaf moet, schrijft Forbes.

Kijk jij op je telefoon om te navigeren? Met de fiets van Ford is dat niet nodig. Trilmotoren in het stuur geven een seintje wanneer je links- of rechtsaf moet slaan. Diezelfde trilmotoren waarschuwen ook als er een auto voorbij rijdt. De fiets is opvouwbaar (dus kan mee in je Ford-auto) en heeft een elektrische motor. Je kunt er snelheden tot 25 kilometer per uur mee halen.

Naast de vouwfiets komt Ford met een ‘co-drive-programma’. Autobezitters kunnen hun Ford huren aan vooraf gescreende bestuurders. Wat het allemaal moet gaan kosten is nog niet bekend. De fietsen en het co-driver-programma worden deze zomer getest in de VS en in Engeland.