Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

ITV koopt nóg een productiehuis

Het Britse ITV blijft kopen. Gisteren werd bekend dat het televisienetwerk voor 55 miljoen pond (77 miljoen euro) een belang van 75 procent neemt in Boom Supervisory Limited. Dat is de holding waar Twofour onder valt, een groep productiebedrijven die vorig jaar 1200 uur televisie maakte voor verschillende Britse zenders, maar ook voor Nat Geo en Discovery Channel. In maart kocht ITV voor minimaal 500 miljoen euro al Talpa Media van John de Mol, vooral vanwege het succes van The Voice.