Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Focus

Deel 2 van de vierdelige BBC-Documentaire The Men who made us thin waarin journalist Jacques Peretti het verband onderzoekt tussen obesitas en gewichtsverlies. Hij kijkt met een kritische blik naar de groeiende dieetindustrie. Vandaag komt de fitnessrage als vermageringsmiddel aan bod en wordt de relatie tussen sporten en afvallen onderzocht. Daarnaast aandacht voor vermageringspillen, die soms nutteloos of zelfs gevaarlijk kunnen zijn. Interessant hierin is de competitie tussen farmaceutische bedrijven in het ontwikkelen van hét wondermiddel.