Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

DWDD Summerschool

In de vijfde aflevering van DWDD Summerschool geeft Mart Smeets college over de vier grote Amerikaanse sporten: basketbal, honkbal, American Football en ijshockey. Aan bod komt onder meer de geschiedenis van deze sporten, de Amerikaanse rassenscheiding en de relatie tussen sport en politiek. Smeets vertelt op enthousiasmerende wijze waarom hij al in zijn tienerjaren gefascineerd raakte door deze, voor de meeste Europeanen relatief onbekende, sporten. Zo keek hij destijds al eerder naar de uitslagen van de NBA dan van de eredivisie.