Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Arbeidsmarkt

Droge kleren

Sinds anderhalf jaar werk ik met mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Een man die vroeger verstandelijk gehandicapt genoemd zou worden, wil zoals elke dag om klokslag half vier naar huis lopen. Op dat moment begint het te plenzen. Hij probeert me nog even over te halen om hem thuis te brengen. Ik opper dat als hij vijf minuten wacht, de bui over is en hij gewoon droog thuis komt. Hij gaat toch. De volgende ochtend vraag ik hem of hij erg nat geworden was (dat was hij) en waarom hij niet even heeft gewacht. Hij verklaart dat hij snel thuis wilde zijn zodat hij dan gauw droge kleren aan kon trekken.