Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Hoofdrolspelers hervatten onderhandelingen Griekenland

Het overleg tussen de ‘hoofdrolspelers’ is vanmorgen later dan gepland hervat doordat de Griekse delegatie te laat was. De hoop is dat er voor de nieuw gestelde deadline van 13.00 uur een akkoord ligt. Dat is het moment waarop de ministers van financiën van de eurogroep weer bijeen komen.

Vlnr. ECB-president Mario Draghi, eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, en eurocommissaris Pierre Moscovici (rechts voor) schuiven vanmorgen opnieuw aan voor overleg.
Vlnr. ECB-president Mario Draghi, eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, en eurocommissaris Pierre Moscovici (rechts voor) schuiven vanmorgen opnieuw aan voor overleg. Foto: Reuters / Virginia Mayo

Het overleg tussen de ‘hoofdrolspelers’ is vanmorgen later dan gepland hervat doordat de Griekse delegatie te laat was. De hoop is dat er voor de nieuw gestelde deadline van 13.00 uur een akkoord ligt. Dat is het moment waarop de ministers van financiën van de eurogroep weer bijeen komen.

De groep sleutelfiguren bestaat uit de Griekse premier Alexis Tsipras, voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie, president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank, de baas van het Internationaal Monetair Fonds Christine Lagarde en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem.

Gisteren kwam de eurogroep in een twee uur durende vergadering niet tot een akkoord. Volgens onze correspondent in Brussel Stéphane Alonso kwam dat omdat er tijdens een vooroverleg tussen de hoofdrolspelers geen overeenstemming was bereikt over een uitweg uit de Griekse crisis.